Amanae Theme Days

Speaking Your Truth

[Currently description only available in Dutch]

Een weekend met lichaamswerk en ander keel- en stemwerk

give and receive

Hoeveel woorden doven uit in onze keel nog voor we ze kunnen uitspreken? Van hoeveel woorden die onze mond verlaten hebben we achteraf spijt? In beide gevallen slagen we er niet in om onze waarheid naar buiten te brengen. Ze wordt verwrongen nog voor ze het licht ziet en blijft gesmoord en onzichtbaar in ons achter.

Een krop in je keel...

En maar al te vaak zijn we simpelweg bang van onze eigen waarheid. We zijn we bang van de kracht ervan. Is het wel aan jou om dit neer te zetten, vraag je je af, kan je dan wel blijven staan? Of het voelt veel te kwetsbaar, en zal het niet samen met jou vertrappeld worden?

Misschien bevat je waarheid wel zoveel verdriet dat je bang bent te zullen verdrinken in je eigen tranen als je haar toelaat. Misschien druipt de kwaadheid ervan af, maar wordt ze begraven onder jouw begrip voor de anderen en hun situatie, en onder alle stemmen die weerklinken in je hoofd. En zo krijgt telkens een waarheid die niet de jouwe is de bovenhand.

Jouw waarheid erkennen en delen

Via Amanae en op andere manieren luister je naar de geluiden en de stemmen die diep in jezelf verdrongen zitten. Je maakt contact, écht contact, met je gelaat en met je keel. De maskers die je tegen beter weten in steeds opzet mogen vallen, en je ware stem mag ontwaken.

We omhelzen samen wat zich ook toont, van je eerste aarzelende zucht tot de diepe bevrijdende oerkreet, van je kinderlijke maar o zo echte wensen en verwijten, tot jouw diepste waarheid die onstuitbaar in je opborrelt. Samen geven we het ruimte, en nog meer ruimte, en nog meer ruimte, tot jouw universum er helemaal mee vervuld is. Tot jij weer volop in jouw waarheid kan staan.

man taking off his mask

25-26 april 2020, 10u00-17u00, 295€
Locatie: De Verdieping, Lievegem
(zonder overnachting)

Kom je van verder, dan kan je blijven overnachten. Informeer naar de de mogelijkheden.

Inschrijven kan online of via mail (ook als je vragen hebt).